Garšīga un negaršīga kafija?

Labi pagatavota kafija var būt, kā viens no labākajiem dienas mirkļiem un tie, kas ir dzērušie tiešām profesionāli pagatavotu tasīti ekspresso vai arī kārtīgu Late zin, ko nozīmē kvalitāte. Bet kāpēc tad mājās veidojot kafiju tā vienmēr nesanāk tik garšīga, kā kafejnīcā vai arī, kā no profesionāla kafijas automāta?

Kafijas automāti?

Vispirms jau jāmin, ka pasaulē ir daudz un dažādi kafijas automāti sākot ar vienkāršiem vārāmiem katliem līdz profesionāliem automātiem ar dažnedažādākajām funkcijām. Kafija parasti ir tas dzēriens, kuru mēs vēlamies iegūt perfektu katru reizi, un ar labu kafijas automātu to ir iespējams arī izdarīt, tomēr ne vienmēr tas tā strādā, tāpēc, ja tev interesē vairāk par to, kādu automātu iegādāties apskati citas mūsu mājas lapas sadaļas.

Ūdens

Kafijas pati pamata lieta ir ūdens, jo no ūdens ir lielā mērā atkarīga kafijas garša un labs ūdens var šo garšu tikai uzlabot, kur pretī slikts ūdens var to krietni sabojāt. Pirmkārt jau jāzina ir tas, ka no krāna ņemts ūdens noteikti, ka nav tas “garšīgākais”, jo tam ir ļoti daudz dažādu piejaukumu dezinfekcijas līdzekļu veidolā. Labam ūdenim būtu jābūt pietiekoši tīram, lai to dzerot tīru būtu patīkama garšā, kā arī tam nedrīkst būt dažādi piejaukumi, kas var ietekmēt kafijas garšu. Arī ūdens uzvārīšanas temperatūra un kafijas dzēriena temperatūra ir ļoti svarīga, jo ja ūdens ir pārāk auksts, tas nespēs izvilkt visas vajadzīgās vielas no pupiņām, bet, ja ūdens ir pārāk karsts, tas var apdedzināt pupiņas un radīt rūgtu garšu.

Pupiņas

Lai gan ūdens ir svarīgs, tomēr pašas kafijas pupiņas, to grauzdēšanas veids, svaigums un izcelsme tomēr ir visas garšas atslēga. Kafija ir viena no pieprasītākajām vielām pasaulē, bet liela daļa kafijas tiek audzēta industriālā veidā un tad bieži vien pupiņām zūd izteiksmīgā garša. Pamatā ir jāņem vērā gan pupiņu izcelsme, gan grauzdēšanas metode, gan arī vecums un protams iepakojums, jo visas šīs lietas noteikti, ka ietekmēs galējā dzēriena garšu.

Pagatavošanas metode

Un visbeidzot arī pagatavošanas metode ir ļoti svarīga, jo pārāk ilgi ievilkusies kafija būs nedzerama, tāpat, kā arī kafija, kas būs pagatavota pārāk lielā steigā. Tieši pagatavošanas metode un tas, kā kuram patīk veidot savu mīļāko dzērienu bieži vien arī ir noteicošais faktors dzēriena garšā un tāpēc vienmēr ir jābūt uzmanīgam un šī prasme jākopj tāpat, kā jebkura cita dzīves sfēra.